Andreas Karlsson

Andreas Karlsson är journalist, författare, föredragshållare och fotograf. Han har i 20 års tid arbetat med i första hand internationella frågor, med Afrika och Europa som huvudsakliga arbetsområden. Han delar sedan många år sin tid mellan Sverige och Sydafrika och skriver bland annat för svensk och skandinavisk dagspress, veckomagasin och organisationspress. Han är aktuell med boken Det nya Sydafrika (Historiska Media).

Andreas är verksam som föredragshållare och moderator. Han är även guide för resor på den afrikanska kontinenten. Förutom lång erfarenhet av att rapportera om samhällsutveckling, politik, ekonomi och historia är han ackrediterad safariguide och arbetar regelbundet i några av södra Afrikas främsta naturområden.

Andreas har bland annat skrivit standardverket Sydafrikas Historiaden personliga guideboken Mitt Kapstaden och, tillsammans med Görrel Espelund, boken Kap till Kairo – anteckningar längs vägen. Tillsammans med Görrel Espelund driver han också Afrikabloggen anytimefromnow.se.

Download Profile Pictures

Se även: Andreas Karlsson Photography.

Kontakt och sociala medier


andreas.karlsson@textverk.se
+27 (0)78 552 03 97 (Sydafrika)
+46 (0)70 493 28 51 (Sverige)
Skype: andreastextverk