Föredrag och moderering

Vi brinner för det goda samtalet och är sedan många år verksamma som föredragshållare inom våra specialområden, samt som samtalsledare/moderatorer på konferenser och evenemang. Läs mer nedan och kontakta oss här om du har frågor eller vill boka.

Föredrag

Vi föreläser regelbundet runtom i Sverige, tillsammans såväl som enskilt. Flera av våra föreläsningsserier har varit knutna till våra böcker, såsom Till mänsklighetens försvar och Kap till Kairo. Görrel föreläser bland annat också om utvecklingsfrågor, bilden av Afrika och om hennes senaste reportagebok, Vita Afrikaner, ett reportage om arv och identitet. Andreas föreläser om ämnen som Sydafrikas historia, att resa i Afrika och om den afrikanska vildmarken.

Föredragen kan alltid anpassas till sammanhang och målgrupp och vi är öppna för att skräddarsy innehållet så att det passar just er. Bland återkommande föredragsteman finns:

  • Vart är Afrika på väg: demokratisk och ekonomisk utveckling
  • Vita afrikaner, en resa i tid och rum
  • Vad kan vi lära oss av Sydafrikas historia?
  • Möten med den afrikanska vildmarken
  • Kap till Kairo – anteckningar längs vägen
Moderatorer/samtalsledare

Behöver du en erfaren och kunnig moderator/samtalsledare till ett seminarium, ett webbevenemang, eller en konferens? Någon som ansvarar för struktur och kvalitet och som gör att experterna helt kan fokusera på att vara just experter?

Vi har lång erfarenhet av att leda samtal, på scen och framför kameror. Vi har jobbat med stora och små konferenser och vid direktsända evenemang på tv och internet. Bokmässan i Göteborg finns bland våra återkommande uppdragsgivare.

Oberoende av sammanhang tar vi oss alltid an uppgiften med noggrannhet och respekt. Som moderatorer möjliggör vi det goda samtalet genom att ställa insiktsfulla frågor som ger deltagarna utrymme att utveckla sina idéer och sitt budskap. Vare sig det handlar om en intervjuperson, eller en större panel, är det självklart för oss att förbereda uppdraget genom att vara väl pålästa om ämnet och i förväg samtala med alla deltagare för att lägga grunden för ett intressant samtal och bra stämning på scen.

Titta på tidigare modereringar